Ge bort ett blivande intresse

Några gånger om året dyker det upp firanden där en gåva är förväntad. Antingen är det du som förväntas önska dig något, fast du redan har det mesta, eller så är det insamling för någon vän eller familjemedlem som också verkar ha allt hen behöver.

Lösningen på detta problem stavas upplevelser. Istället för materiella ting som allt för ofta inte passar så kan jubilaren få ett minne för livet genom ett upplevelsepaket. Antingen ger ni bort en gemensam upplevelse där ni också bakar in tid tillsammans och får möjlighet att se glädjen av gåvan, eller så kanske ni begränsar presenten till två personer och ger därmed personen en möjlighet till lite egentid med en partner. Oavsett är detta många gånger en mycket uppskattat gåva.

Många förknippar kanske upplevelser med bungy jump eller fallskärmshoppning, men faktum är att det går att hitta något för alla. Allt från whiskyprovning eller spa besök till höghöjdsbanor och helikopteräventyr. Med ett brett utbud på upplevelser kan ni låta jubilarens intressen och er plånbok styra upplevelsen. Kanske är det inte en dum idé att välja något som på sikt skulle kunna bli en hobby? Kanske blev det inte bara en födelsedagspresent utan också en ögonöppnare för nya upplevelser såsom ett nyfunnet naturintresse?

Slutligen vill vi ge några råd inför valet av upplevelse att ge bort. För det första, vad är din eller er budget? Går det kanske att skramla fler för att ge mer, många bli tacksamma över att bli tillfrågade om att vara med på en gåva. Nästa fråga att ställa sig är vad som passar mottagaren. Här är det läge att ta hänsyn till ålder, fysik och eventuella fobier. Även om det är roligt att ge någon en lite galen present så är det inte lika roligt om den inte blir utnyttjad. Slutligen, håll koll på när upplevelsen är möjlig att göra för vissa upplevelser är svårare att genomföra än andra på grund av väderlek, såsom ballongflygningar.

Lycka till!

About: Roger