Hitta ditt intresse

Om det är så att du känner att du har mycket tid över och behöver något att göra så kan ett fritidsintresse vara något som du bör fundera på. Att hitta ditt intresse är inte svårare än att prova på lite olika saker för att avgöra vad som du tycker om.

Orientering som intresse

Kanske just orientering är något som du skulle kunna tänka dig. Om du gillar att springa och vara ute i skog och mark så kanske detta är vad du ska hålla på med. Kolla upp om det finns någon förening där du bor som du kan engagera dig. Det kan vara tråkigt att bara springa själv i skogen utan mål, även om det kan vara ett bra sätt att röra på sig.

Lära sig karta och kompass

Har man ett mål och kontroller att leta efter så blir det en mycket mer spännande sysselsättning. Det är också bra att lära sig orientera med karta och kompass. Det brukar också vara en fin gemenskap i dessa föreningar. Ni åker iväg på olika tävlingar tillsammans och sammanhållningen brukar bli stark.

Tävla i orientering

Vem vet du kanske har talang för detta med orientering och hamnar allt oftare på prispallen. Det är alltid trevligt att få bekräftelse på det man är duktig på. Ut på nätet och kolla upp närmaste orienteringsklubb och gå med redan idag. I morgon så kanske ni är ute ett gäng och orienterar i skog och mark där du bor och verkar.