downhill mountainbike

Fartfylld aktivitet i skog och mark

Är du den som gillar att vara utomhus och är du den som gillar att cykla? Då kanske en fartfylld aktivitet i skog och mark vara något som skulle passa dig. En helt vanlig cykel tar dig från punkt A till punkt B utan större konstigheter. Men om du ger dig utanför de vanliga vägarna så är det en mountainbike som du måste skaffa dig för att kunna cykla där det egentligen inte är tänkt att cykla.

Med en mountainbike så får du helt andra upplevelser. Det blir fart och fläkt och fantastiska upplevelser i skog och mark. Då dessa cyklar har en låg utväxling, bättre dämpare och mycket grövre däck så är det mountainbikes som gäller för att kunna ta dig över stock och sten. Speciellt roligt kanske det bli om du tar dig upp på ett berg och ger dig utför med din cykel. Det kan finnas ställen där det är preparerat för cykling utför och det finns stigar som leder dig ner för berget. Men det blir garanterat en fartfylld upplevelse.

Se också till att du köper dig skydd som behövs för att cykla utför och i skog och mark. Hjälm är ju en självklarhet men det kan vara bra att använda sig av ryggskydd, handledsskydd och annat som skyddar kroppen utifall du skulle cykla omkull i hög fart. Det finns även speciella cykelskor som du använder dig av när du cyklar mountainbike. Dessa har en mer robust uppbyggnad för att skydda dina fötter. Den har också en styvare sula för att ge dig bättre kraftfördelning när du cyklar.

About: Roger