Vinteralternativ för dig som löptränar

Löpträning är en av de vanligaste träningsformerna idag. Men det är också något som många lägger på is när vintern och kylan kommer. Men det ska du inte känna att du behöver göra. Och här presenterar vi därför två alternativ till dig.

Löpband

Ett löpband är en självklar lösning för dig som slutar löpträna under vintern för att du helt enkelt inte gillar kylan. Det är ett fullständigt acceptabelt skäl att förändra din löpträning något, men behöver som sagt inte vara en anledning att ge upp på träningen du gillar. Löpband kommer i en rad olika prisklasser och du kan utforska dessa hos Gymkompaniet. Som hobbylöpare klarar du dig fint med några av de billigare modellerna.

Vinterlöpning

Om du slutar med löpningen för att du fått för dig att det inte längre än realistiskt att göra vintertid, har något matat dig med fel information. Vinterlöpning är inte bara möjligt, många löpare ser detta som den bästa formen av löpning. Så länge du klär dig rätt har du redan eliminerat det som många tror är det största hindret. Och sajten Marathon kan ge dig väldigt bra information om hur du ska tänka kring kläderna. Men du kan också vilja titta lite på din löpteknik för att minska risken för att halka. Att ta kortare men snabbare steg är bra då det ger mer kontroll och kan till och med låta dig ta dig fram på nästan spegelblanka ytor. Försök också att landa på framfoten, inte på hälen, och ha alltid lätt böjda knän.