Träning under vinterhalvåret

Vintertid så kan man känna sig begränsad om man är van att andra årstider träna utomhus. Löpning är något som många har som sin träningsform och detta kan fungera även under vintertid. Det gäller att man klär sig efter vilket väder som är ute.

Det finns så klart andra alternativ och det gäller att man hittar den träningsform som man trivs med och som ungefär ger liknande resultat som den träning som man utför sommartid. Om man har löpning som stort intresse så kan ju ett löpband hemma eller på gym vara det som passar bäst. En timme på ett löpband kan ge dig den löpträning som du vill ha. Då kan du springa året om utan att behöva frysa under dina löprundor.

Försök att få variation på din träning oavsett årstid. Detta är bara bra för dig och din kropp. Och du, glöm inte återhämtning. Det är viktigt att din kropp också får vila för att orka med all träning. Det är många parametrar som ska stämma för att du ska få ut mest. Både kost, träning, vila och annat är viktigt för att du ska må bra och få bästa resultat av din träning. Skapa en träningsdagbok där du skriver ner allt du gör varje dag, skriv även in när du vilar och återhämtar dig.