Trädgård som stort intresse – få hjälp med dina träd

Att ha en egen trädgård kan både vara en fröjd och en direkt nackdel. Allt beror på hur mycket tid du har möjlighet att lägga ner på trädgårdsarbetet.

Men som tur är går det att få hjälp med olika trädgårdstjänster. Såsom hjälp med att såga ner grenar och ansa de riktigt stora prydnadsträden. Annars finns risken att både ditt och grannarnas hus hamnar i farozonen.

Professionell trädvård

Skötsel av prydnadsträd och buskar behöver du göra de första åren genom att ge dem näringstillskott och mineraler. I skogen fungerar kretsloppet men i en trädgården behöver det inte alltid vara så. Du kan lägga ett tjockt lager med gräsklipp runt stammen minst två gånger per år då får den en del näring genom det. Det kan ta upp till tio år innan rotsystemet blivit så bra att den kan ta upp all näring på egen hand.

RUT-avdrag trädvård

Nu går det att få hjälp med professionell trädvård som även är RUT-berättigat vilket innebär ett reducerat pris. En arborist kan hjälpa till med mer än att enbart fälla ett träd. Sektionsfällning, kronrensning, trädbeskärning, stubbfräsning och trädplantering är tjänster som de brukar erbjuda.