Ta hand om din kropp efter olika aktiviteter

Genom att vara aktiv så tar du väl hand om din kropp. Men glöm inte att den behöver vård efteråt också. Detta är väldigt viktigt för att inte fysiska aktiviteter ska få motsatt effekt och bryta ner din kropp istället för att bygga upp den.

Beroende på vilken aktivitet du ägnar dig åt så behövs det ofta någon form av utrustning. Köp det i butik eller beställ via nätet. Då kan du också passa på att köpa sådant som du kan koppla av med efteråt, till exempel musik eller pocketböcker.

Tänk på att äta efteråt

Efter någon aktivitet är kroppen som mest mottaglig för energi. Ett mellanmål efter gymnastiken eller löprundan rekommenderas därför varmt. Passa också på att tillföra kroppen extra protein, det är betydelsefullt eftersom det hjälper kroppen att bygga upp nya muskler. Här kan du få allmänna tips och råd om återhämtningens betydelse.

Musklerna behöver vila mellan aktiviteterna. Ta en dag i veckan ledigt och ägna dig inte åt någon särskild fysisk aktivitet. Låt jobbet, motionsslingan och gräsklipparen vara. Hur mycket träning din kropp behöver beror mycket på hur din vardag ser ut. Med ett fysiskt krävande jobb behöver du mycket träning.