Intresset för miljön och hållbara material

Det allmänna medvetandet angående miljön och våra naturliga resurser ökar varje dag. Många människor har, tack och lov, ändrat sin livsstil för att bli mer miljövänliga. Dessutom ser vi mer och mer företag som inriktar sig på miljövänliga produkter och hållbarhet. Det finns dock små vardagliga saker som vi alla kan göra för att minska den negativa effekten på vår miljö.

Du som konsument

Vad kan då du som konsument ändra på för att hjälpa kampen för vår planet? Du kan till exempel börja i hemmet, mer specifikt i köket. Första boven vi tänker på i köket är plast. Sanningen är att det finns alternativ till i stort sett all plast i köket.

Ta exempelvis plastfolie som de flesta av oss använder nästan dagligen. Det går utmärkt att ersätta med vaxfolie som är ett helt naturligt alternativ. Vaxfolie kan dessutom användas igen och igen.

Något annat som borde vara självklart är att undvika plastskålar, plastbestick och liknande. Du kan finna alternativ även för dem.

Om miljön och vår planet är ett av dina fritidsintressen så råder vi dig att ge dig ut på nätet. Du kan få mer information här om alternativ till plast både i köket och på andra ställen i hemmet.