Fixa cykeln inför säsongen

Än så kan det finnas vinter i vissa delar av vårt avlånga land och det är hög tid att fixa cykeln inför säsongen. Våren och sommaren är då vi använder oss av vår cykel mest. Visst finns det de som trotsar snö och slask och ger sig ut på sin cykel.

Innan du ger dig ut på din första cykeltur så finns det fördel att kolla igenom så att alt är som det ska med din cykel. Pump luft i däcken och kolla så de håller tätt. Om inte så kan du behöva byta innerslang. Kolla också upp så allt fungerar med växlar och bromsar. Smörj det som behöver smörjas. Sist men inte minst kolla så att all belysning fungerar som de ska.

Om det är cykeldelar som behöver bytas ut så kan du beställa dessa online. Det är alltid en stor fördel att kontrollera att cykeln är funktionsduglig och säker att ge sig iväg på. Detta kan du med fördel göra hemma i ditt garage. Om du inte har ett garage så ta din cykel till din lägenhet. Lägg ut lite golvpapp och meka med din cykel i ditt vardagsrum. Svårare än så behöver det inte vara.

Om du inte har kunskap om hur du ska göra så ta med dig de cykeldelar du beställt och ge dig iväg till en cykelverkstad och be dom byta de delar som behöver bytas och få din cykel fixad inför en härlig cykelsäsong.