WMOC 2015 Svenska

Välkommen till Göteborg och till Veteran-VM 2015

WMOC 2015 kommer preliminärt att gå av stapeln mellan den 26 juli och 2 augusti i Göteborg. Tävlingarna kommer att gå i närheten av Göteborgs centrum.

O-ringen i Borås, c:a 70 km öster om Göteborg, kommer att avgöras veckan före WMOC så det finns möjlighet att delta i båda tävlingarna.

Göteborg

Göteborg ligger i hjärtat av Skandinavien, belägen vid Sveriges vackra västkust. Göteborgs strategiska placering mellan Sveriges, Danmarks och Norges huvudstäder gör staden till en inkörsport i Skandinavien.

Göteborg karakteriseras av sin internationella stil, lokala kreativitet och en naturlig, avslappnad charm. Annat som gör Göteborg till en intressant destination är att det finns gott om övernattningsmöjligheter, effektivt och vänligt bemötande och att i Göteborg bryr man sig om varandra.

Attraktioner, hotell, restauranger och affärer finns inom gångavstånd från centralt boende. I Göteborg finns Skandinaviens största köpcentra under tak som också ligger centralt i Göteborg.

 I Göteborg finns kultur, underhållning och friluftsaktiviteter likväl som stadens spektakulära omgivningar, närheten till havet och den fantastiska skärgården garanterar en fantastisk upplevelse.
Du når Göteborg lätt med direktflyg från 50 europeiska städer eller med tåg eller färja.

Göteborg som stad har stor erfarenhet av att arrangera stora internationella evenemang (Gothia Cup, Göteborgsvarvet, WC Handball…) och Göteborgs orienteringförbund har bland annat arrangerat NORT 2011-2012, O-ringen (1990, 2004) och kommer att arrangera SM 2013 och 10-mila 2017.

Vårt mål är att arrangera en tävling av högsta kvalité med nära till tävlingarna, med möjligheter att uppleva Göteborg och västkusten och samtidigt ge Göteborgs orienteringsförbund och dess klubbar möjlighet att utveckla orienteringen för våra ungdomar.

Tävlingsområde – Sprint

Eriksberg
Både kval och final kommer att avgöras vid Eriksberg, på Göta älvs norra strand.

Området användes vid IOF World Cup 2012 NORT. Den här delen av staden var tidigare en del den stora varvsindustrin i Göteborg men har nu förvandlats till ett modernt kontors- och bostadsområde. Området består av bebyggelse i varierande form med parker emellan vilket gör området väldigt bra för sprintorientering. I området finns några mindre kullar vilket gör att det finns viss kupering.

 

Tävlingsområde – Långdistans

Delsjön
Långdistans kval
Långdistanskval I och II kommer att gå på de östra delarna av kartorna Getryggen och Björnåsbergen. Området är ett stort friluftsområde med många stigar som följer de nord-sydligt gående åsarna i området som har en maxhöjd av 40 meter.

I de södra delarna finns även en platå med flera mindre höjder. Mellan åsarna och på platån finns mossar och mindre sjöar. Vegetationen består till största delen av barrskog men det finns vissa inslag av lövskog. Terrängen har god sikt och löpbarheten är för det mesta god.

Långdistans final
Långdistansfinalen kommer att avgöras på kartorna Skatås och Getryggen, väster om området för kvaltävlingarna. Området liknar kvalområdet men är mindre kuperat och området är mer stigrikt.